keskiviikko 24. elokuuta 2016

Mutta mistä me saadaan rahaa?

Näitä tarinoitahan on monia, joissa henkilö myy kaikki tavaransa ja lähtee valloittamaan maailmaa. Kuitenkin vain murto-osa kertoo reissujen käytännön asioista, ja ainakin omalla kohdalla monesti ne kerrotut asiat on semmoisia jotka on suht helppo selvittää itsekin.

Nekin on tärkeitä, en mä sitä sano. Oikeasti on tärkeä tietää millä autolla kannattaa lähteä, ja tartteeko koirat olla vöissä ja mitä dokumentteja tarttee olla.

Mutta eniten itse oon tyhjänä jäänyt miettimään, että millä ne ihmiset elättää itsensä? Mistä ne saa rahaa ennen lähtöä, kun ei (ainakaan meidän) koko omaisuudesta nyt oikeasti NIIN paljon tule rahaa?
(BTW, meidän omaisuutta löytyy sekä täältä: minun FB-sivuni
että täältä: meidän huuto.net tili )

Velkaakin on talosta ja autosta, nekin tarttee maksaa.

Palkasta menee osa säästöön, mutta kun toinen on köyhä yrittäjä ja elääkin pitäis, niin mistä revit?

Tässä kohtaa kun tahto on kova, on pakko keksiä keinoja tehdä lisää rahaa omien töiden ohella. Itse olen kätevä käsistäni ja kaapista löytyy varmaan 50 keskeneräistä sisutustyynyä tai muuta härpäkettä, joille ei tule olemaan itselle enää mitään virkaa. Aion tehdä ne nyt syksyllä valmiiksi, jonka jälkeen myyn ne. Satoi tai paistoi, myyjäisissä ollaan.
Ukon ajattelin nakittaa tekemään muuta käsillä helppoa, esimerkiksi huonekalujen maalaamista/kunnostusta/korjaamista. Handymania tarvitaan aina silloin tällöin monessa taloudessa, sekin onnistuu. Kaikki on vain järjestelykysymyksiä, ja itseasiassa ehkä enemmän asennekysymyksiä.

Pienellä ollaan opeteltu ja totuteltu elämään jo pidemmän aikaa, mutta tällä hetkellä asennevamma löytyy kuitenkin pään sisältä "pitäis, muttei jaksais".

Eli käytännössä kenellä tahansa onkaan samantapaisia suunnitelmia, käytä mielikuvitusta ja keksi mikä on se sinun "the thing", jota osaat tehdä, jolla voisit saada muutaman hassun euron matkakassaan.
Olet oppinut jo pärjäämään ilman sitä rahaa tähänkin asti, joten et menetä mitään pistämällä niitä lyhentämättömänä säästöön. Ja nimenomaan sellaiseen paikkaan, josta et sitä edes suuremmin kaipaa tai hamua tai etsi.

Tällä tavoin muuten saa kerättyä rahaa itseltäänkin huomaamatta, ja suosittelen tätä jokaiselle joka haluaa sukanvarsitilin. Sitä ei koskaan tiedä, milloin kakka osuu rattaaseen, suoraa sanottuna. :)

Huom: en kuitenkaan kannusta veronkiertoon, joten muistakaa verottajan säännöt siitä, kuinka paljon yksityinen saa tehdä töitä ennen kuin se katsotaan yritysmäiseksi työksi!

Mitä tulee itse tien päällä töihin tekemiseen, se on täysin oma lukunsa.
Nyt on kuitenkin palattava 'sorvin ääreen' ansaitsemaan niitä kolikoita.

Loistavaa keskiviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kannustavista sanoistasi.