keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Säilytä kevyesti - pakkaa paksummin

English version here: Shoebox here, shoebox there

Valitettavasti Mööpeli on yhä fyysisesti korjauksen alla, joten en ole päässyt fiilistelemään tulevaa kotia.
Toisaalta, se on saattanut ehkä olla ihan hyväkin asia. Koska myös tämänhetkinen asumus on osittain keskeneräinen, ja se olisi tarkoitus myydä valmiina, ei ehkä tekisi mielenrauhalle hyvää katsella samanaikaisesti toista remontissa olevaa "huoneistoa".

Kuitenkin, pakko myöntää, että ikävä jo on hieman.

Sohvatyynyjen tuulettelua

Olemme siis tällä välin todella karsineet irtaimistoa. Siis TODELLA karsineet. Emme ole vieläkään päässet kajoamaan varsinaisiin huonekaluihin, sillä pientä irtosälää ja tavaraa on siunaantunut molemmille käsittämättömät määrät. Viimeksi tästä asiasta kirjoittaessani näytti siltä, ettei tavarakasat myöskään hupene mihinkään. Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että tunnelin päässä todellakin on valoa. Aivan mieletön fiilis huomata, että niin se vaan autotalli tyhjenee, ja yläkertaan voi pakata myytäviä tavaroita siisteihin laatikoihin.

Viime kerran huivikasa lajittelemattomana


Omaa pakkaamista niiden osalta jotka vielä säästetään, ollaan myös aloitettu. Kuitenkin aika varovaisesti, sillä turha pakata sellaista jonka kuitenkin todennäköisesti myy. Jo nyt on tullut monia tavaroita joiden kohdalla on kuvitellut, että tunneside on niin suuri, ettei niitä voi myydä. Lopulta kuitenkin on sitten tullut todettua, että eipä me tällä mitään tehdä oikeasti.

Niille tavaroille kuitenkin, jotka matkaan lähtevät, piti keksiä kevyt, mutta toimiva siisti ratkaisu. Tähän tarkoitukseen meillä on vino pino kenkälaatikoita, ja vuosien varrella säästettyjä tapetinjämiä.

Sisustajalta löytyy aina tapetinjämiä. ;)
Tarvitset: kenkälaatikoita (tai muita pahvisia laatikoita, jotka haluat säilyttää), tapetinjämiä, mahdollisesti siveltimen, erikeeperiä (suosittelen erikeepervesiseosta).

Kaikkein vaikein vaihe - yllättävää sinänsä - oli sopivan tapetin valitseminen. Näitä kun on itsellä todella tuhottoman paljon. Liimaaminen kannattaa tehdä suoraa tapettia vasten ENNEN leikkaamista, jolloin palasesta ei varmastikaan tule liian pieni. Vähän kuin paketoisit pakettia.

Hempeät värit oli tällä kertaa ykkösjuttu
Sivele liimavesiseosta laatikon sille sivulle, jonka aiot liimata. Laita liimaa tasaisesti, kököt (ja liimaraidat) näkyvät etenkin ohuesta paperista läpi. Jos tapetti on yhtään kutistuvaa sorttia, myös sen läpi näkyy liimanorot jossei niitä ole levitetty.

Leikkaa tapetti reunoja pitkin tai taita pieni pätkä laatikon sisälle. Itse käänsin noin sentin verran sisälle. Kannessa jätin reunan samalle tasolle kannen reunan kanssa, koska kantta poistaessa ja paikalleen laittaessa sisäänpäin käännetty reuna saattaa alkaa repsottamaan ajan kanssa.

Valmiita laatikoita
Kannen reunoihin olisi voinut vielä ihan hyvin lisätä esimerkiksi pitsiä tai helmenpuolikkaita, mutta ainakin nämä tapetit toimivat loistavasti ilman erillisiä koristeita.

Laatikoiden päihin tulee sisällöstä ilmaiseva teksti - tyyli on vielä hakusessa, mutta eipä näihin ole vielä sisältöäkään päätetty. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kannustavista sanoistasi.