tiistai 1. marraskuuta 2016

Väliterveiset, väliterveiset...

Syksy on herättänyt monia erilaisia tuntemuksia lähtemiseen liittyen. Nykyisin en enää saa päivääkään ilman ajatusta lähtemisestä ja siitä, kuinka ahdistavan paljon tavaraa yhä on.

Olemme myyneet jo uskomattomia määriä tavaraa. Olen lahjoittanut osan ilmaiseksi, jotain on mennyt puhtaasti roskiin. Toisia on myyty jätesäkeittäin "hae ja myy itse" -ajatuksella.

Silti tavaraa on koko ajan jokapuolella, ahdistumiseen saakka. En muista koska viimeksi meidän olohuoneessa oli siistiä. Lattialla on kasoittan kenkälaatikoita ja kankaita, sekä erinnäisiä myytäviä tarvikkeita jotka odottavat "hintalappua". Ja sen tietää, kun niistä pääsee, että seuraavat odottaa jo vuoroansa.

Helppoa tämä ei ole. Eniten on ehkä alkanut harmittamaan monien kuvitelmat, että lähtö tapahtuisi hetkessä. Ei tietenkään tapahdu. Me ollaan tähän asti rakennettu elämää niin, että meidän ei tartte koskaan muuttaa tai lähteä. Tarkoitus oli, että me harrastetaan älyttömästi näissä tiloissa. Me käytännössä yritettiin mukautua muottiin ihmisistä, että "ei meille ole olemassa vaihtoehtoa". Nyt me halutaan rikkoa se myytti, että kaikkien tulisi elää samanlaista elämää.

 

Oikeasti olen äärettömän onnellinen siitä, että uskallettiin kuitenkin uida vastavirtaan, vaikka tämä raskasta onkin. Ja oppimatkanahan tämäkin tarvitsee ottaa.

 

Mutta on me jotain oikeaakin saatu aikaiseksi;

KOIRIEN VALMISTELU:

Koirat on nyt rokotettu, ja passit heille saadaan kuukauden päästä. Silloin myös sirutetaan Nasu. Rokotukset eivät mitään mielettömiä maksa kunnallisella puolella. Jos kaikki rokotukset on mahdollista saada kahteen rokotuskertaan, niinkuin meillä, ja koiria on kaksi, on kustannukset kutakuinkin 200 euron luokkaa. Meillä tähän siis sisältyi kahden koiran kaikki rokotukset, molempien passit sekä toisen koiran sirutus sekä poliklinikkamaksu.

Samalla tuli selvitettyä kuinka nopeasti koirien kanssa on mahdollista lähteä liikkeelle. Noin kuukausi, koska ensimmäisistä rokotteista seuraaviin väliaika on kuukausi. Tämän jälkeen rokotteet tulee (kuten normaalistikin) pitää yllä vuoden välein. 

Omat rokotteet on vaiheessa. Ukkelilla taitaa olla kaikki tarpeellinen voimassa, mutta itse joudun hakemaan hepatiitteihin ja muihin rokotukset. Niiden hintoja en ole vielä selvittänyt.

Jos tahti kiinnostaa, 

niin tähän mennessä, elokuusta lähtien, olemme myyneet noin yhden pienen autotallillisen tavaraa. Olemme myyneet aktiivisesti monissa eri kanavissa, edullisin hinnoin. Työtaakka on siis suuri. Jos suunnittelet tekeväsi samankaltaista ratkaisua kuin me teemme nyt, aloita ajoissa. Muista mukautua siihen, että mitään uutta on turha ostaa enää kun päätös on tehty (ellei se ole välttämätöntä lähtemisen vuoksi). Tunnesiteet tavaroihin voit unohtaa. Anna jonkun muun luoda tunteita niihin jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kannustavista sanoistasi.