maanantai 12. syyskuuta 2016

Riihimäki - kotikaupunkini - museovierailu

Mööpeli pääsi hyvin ansaittuun huoltoon, joten me päätimme hiukan sivistää itseämme Suomessa.

Kävimme kotikaupungissani Riihimäellä, jossa sattui sopivasti olemaan sunnuntaina Riihimäki-päivä. Museoihin oli siis ilmainen pääsy, joten kävin näyttämässä Mirolle omasta lapsuudestani tutut museot; lasimuseon ja metsästysmuseon.


Miro kokeili hirvimetsästystä


Täytyy myöntää, että lapsena näistä sai aivan tarpeekseen käydessään vierailulla vähintään kerran vuodessa koulun luokkaretkellä tai muulla hupipäivällä... Mutta tämä 10 vuotta väliä alkoi selvästi tuntumaan jo tarpeeksi pitkältä uudelle visiitille.

Enkä oikeastaan muistanut kummastakaan paikasta suuresti mitään. Lasimuseosta yhden ison huoneen, ja metsästysmuseosta sen, että no.. Siellä on täytettyjä eläimiä.
Kokemus oli siis todella antoisa!


En osaa yhtään sanoa paljonko aikaa vierähti, mutta lasimuseossa ollessa mieleeni juolahti lause, jonka hiljattain luin jostain verkkojulkaisusta:
"Museoissa käyvä ihminen on onnellisempi"

Ja en kyllä epäile sitä hetkeäkään. Sitä saa olla ihan omissa ajatuksissaan, upputua historiaan unohtaen kaikki ne painavat työt ja askareet.
Jos karavaanarielämä on rentoa, nämä yhdistettynä on selvästi superrentoa. ;)


Suosittelen ehdottomasti käymään molemmissa mikäli tilaisuus vain tulee käsille.

Karavaanarit (ja miksei muutkin matkailijat); Lempivaara on matkailukeskus, jota on tässä pikkuhiljaa remontoitu tälle vuosikymmenelle. Varsinkin heidän kannalta, joilla on auto käytettävissä tämä on hyvä paikka majoittua.
Lasimuseon sekä metsästysmuseon parkkipaikka on kuitenkin melko suuri, eli asuntoauton voi hyvin jättää museovierailun ajaksi parkkiin ja etsiä alue vasta sen jälkeen.

Antoisia museohetkiä!

2 kommenttia:

 1. Museokamaa ittekkin12. syyskuuta 2016 klo 21.45

  Kai ny Viestimuseossakin kävitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ois käyty, jos se olisi enää olemassa. :D
   Onneks kerkesin ite siellä teininä pyörähtää ja päästiin oikein vaunun kyytiin.. :D

   Poista

Kiitos kannustavista sanoistasi.