maanantai 5. syyskuuta 2016

Ei meistä niinkään - mutta mites ne koirat?

Vaikka tämän blogin ei ole tarkoitus keskittyä ihan kamalasti käytännön asioihin, ujutan niitä kuitenkin tänne väliin jos vaikka joku muu tällaista toteuttava saakin ideoita.

Kuten moni eläinihminen tietääkin (varsinkin ulkomailla matkustaneet), koirilla tarvitsee olla komea määrä rokotteita ja muita otettuna kun maasta poistutaan.

Ei pelkästään siksi, että se on oikeasti todella tarpeellista, vaan myös sen vuoksi, että monien maiden säädökset määräävät tästä.

Koirat tarvitsee myös olla sirutettuna (näin ainakin ymmärsin), ja niille tarvitsee hommata passit.

Nämä tarvitsee siis niiltä osin selvittää juurta jaksain, että mitä muita rokotteita koira tarvitsee perinteisten "rokoteohjelman" rokotteiden lisäksi. Täältä löytyy yllättävän kattava tietopaketti rokotuksista ja siihen liittyvistä toimenpiteistä sekä linkit Eviran sivuille.

Passeista en (vielä) tiedä onko ne lopunikäiset - toivottavasti ainakaan ei kokoajan tarvitse olla voimassa.

Myös punkkipantojen tai lääkityksen tarpeellisuus tarvitsee selvittää - ja nimenomaan kumpaa keinoa käytetään. Kuitenkin tarkoitus on, että nämä pienet karvapallerot pääsevät myös haistelemaan ulkotuulia juoksemalla meren rannalla jne, niin kaikki asiat on otettava huomioon. Myös meidän tapauksessa ainakin Nasua todennäköisesti joutuu tsemppaamaan etukäteen rauhottelun osalta, ja todennäköisesti ohitusharjoituksia koirien (ja miesten, ja kävelysauvojen, ja lastenvaunujen...) kanssa tulee tehdä suunnattomasti, jotta loputkin remmirähjäämisestä saataisiin kytkettyä. Sekin kuitenkin stressaa koiraa, joten jos tuosta vanhuksesta vaan saataisiin "vähemmän suojeleva" remmitilanteissa, olisi sekin jo puoli voittoa.

No, se mitä ollaan jo tähän mennessä saatu selvitettyä on se, että kaikki näistä rokote ja passi hommista onneksi hoituu kunnallisella eläinlääkärillä. Tarkoitus onkin sitten hakea samalla kertaa molemmille koirille passit ja Nasulle siru, jotta ei tarvitse maksaa useampaa poliklinikkamaksua. En tiedä miten muiden kaupunkien kunnallisella eläinlääkärillä asia on hoidettu, mutta täällä pääsee ilman ajanvarausta jonottamalla lekurin vastaanotolle. Testattu, punkin kanssa (yööhh...).

Näiden lisäksi törmäsin joskus jossain blogissa mainintaan, että Saksassa matkustaessa koirat tulisi olla kytkettyinä turvavöihin. Maininnasta ei kuitenkaan ollut mitään selventävää tietoa, eli jos jollain on varmaa tietoa tästä, otamme vinkit vastaan. Tarkoituksemme on siis joka tapauksessa matkustaa kaikkien vöissä, mutta jäi silti kiinnostamaan onko tämä tosiaan totta? Eikö häkit ole sallittuja? Löytyykö tähän jostain fakta?

Muutoin luulen, ettei koirien osalta sen suurempia asioita tarvitse, koska vesipullot/ruuat ynnämuut pidän itsestäänselvyytenä. Mutta mikäli mieleesi tulee vinkata jotain, kerro ihmeessä! Tehdään tästä hyödyllinen artikkeli myös muille lemmikeiden kanssa muuttaville. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kannustavista sanoistasi.